Ste vedeli, da so izvirno pohorsko omleto, to znamenito sladico, pripravili leta 1952 v takratnem Poštarskem domu, zdajšnjemu hotelu Tisa? In da jo boste še vedno dobili postreženo po tem receptu? Ali, da so v Mariborski koči še zlasti znani po slastni gobovi juhi z ajdovimi žganci?V gostiču Jelka pa poodličnem domačem narezku? Mogoče vam pokušnja vseh teh dobrot uspe v enem dnevu, če se podate na Pohorsko kulinarično pot! Ta namreč poveže omenjene ponudnike Pohorske kulinarične transverzale, poleg tega pa povede na prijeten potep po tukajšnjih gozdovih, z doživetjem ene najlepših naravnih znamenitosti na tem območju: slikovitega slapa Skalce. Tudi do pohorskega razglednega stolpa nas pripelje, pa mimo “kraljice jelk”, mogočne Tribisove jelke”. lepa krožna tura, ki nahrani dušo in – želodec!